a06 0

Issue#128085: Intel - Using the MCU to wakeup from standby

  • Hi!

    As I've read in several posts, many people try to accomplish to realise battery-friendly power managment

    which means control the standby by software.

     

    We know, that - if the wpa_supplicant is deaktivated - the Edison can be put into standy with the commands

     

    echo -n "mem" > /sys/power/state

    or

    echo -n "freeze" > /sys/power/state


    But what is much harder: to get it out the standby programmatically. I've found this Intel article, which has

    an section called "Waking up the host CPU using the MCU". I thought this could be the answer as obviously

    it is also possible to register GPIO's as interrupts.

     

    Thus I have tried to get started with the MCU. I've downloaded the SDK an have programmed the MCU

    with the sample script which should send messages to ttyMFD2.

     

    But as far as I can see it, the MCU code isn't run (or it is wrong) because there are no messages appearing

    on ttyMFD2. I've also tried to wakup the CPU every 2 minutes. But this didn't work either.


    cat ttymcu0

     

    gives me no output.

     

    What can be wrong? Why does the MCU not run / work?

     

    Christoph

    0 Answers

    Sorry, your answer is too short !

  • Issue#6776: Lenovo v470 - Intel Graphics Drivers Issue

    I'm having display issues with my v470 laptop when I install Intel Graphics drivers. After few mins of using the laptop, the display gets distorted and locks up the laptop. I have to power off the laptop every time. I tried installing the Intel Onbroad Graphics drivers that's available from Lenovo's website. I also try install the latest Intel HD Graphics 3000 drivers from Intel website. I ran memtest successfully without any errors.  The odd part is whenever I uninstall the Intel Graphics drivers the issue goes away.  This is how the display looks - http://s17.postimg.org/a5pxr5uvj/IMG_0056.jpg Specs: i5 2410M8 gigs RAMWin 7 Ultimate x64 Any help would be appreciated. Thanks!

  • Issue#20529: Weird stability issue with intel integrated graphics

     "I've been getting this issue since I updated my motherboard BIOS from it's initial..."

  • Issue#43480: [ubuntu] Intel Graphics Issue

    Hi Guys, This is Karan. I'm running on Ubuntu 15.10 Willy Werewolf, ASRock H81 PRO BTC Mobo, Intel Pentium G3258 4th Generation Haswell Processor that claims to bundle 4th Gen. Intel Extreme Graphics. I'm dual booting Ubuntu 15.10 with Windows 10 both on separate HDDs. I'm playing graphics intensive games on Windows and I've installed Intel Graphics from Intel's own website leading to Intel Graphics Installer for Linux. After taking much time, the app displayed success message and asked a reboot. I did reboot and initial boot screen display was at about 640x480 resolution and then switched back to original 1024x768 resolution during boot and logged in as usually. I didn't noticed anything different from Ubuntu without Intel Graphics and/or with Intel Graphics. Next I ran, VMWare Workstation 12 and Installed Windows 8.1 x86 guest OS in it. I enabled 3D Support in settings but when I booted the VM, it displayed and error message that No 3D Support is available from Host OS... Did I did

  • Issue#73393: Intel - NUC6i5SYH Audio Driver Issue on Windows 10

    I recently purchased a NUC6i5SYH and have installed Windows 10 Pro 64 bit. I'm using 16GB (2x8) HyperX DDR4 Ram and the Samsung SM951 256GB NVMe SSD.BIOS  version is 33. The NUC is attached to a BenQ FullHD Monitor via HDMI out, which has speakers built in. I have installed the latest Graphics drivers as well as the Realtek Audio drivers.Each time when I boot the device, I get a red X symbol on the speaker icon in the task bar telling me that no audio device was found. When I click on it, Windows identifies the issue and prompts me to restart. When I do that, the speaker is recognized and I can hear the audio boith via HDMI and the Audio jack.Next time I boot, I get the exact same issue again. How can I fix that?I already tried uninstalling the Realtek audio driver, which doesn't make any difference.

  • Issue#75634: Intel NUC6i3 with Intel HD 520 audio over HDMI issue

    Hi, I got some frustrating issues with my Intel HD 520 and Audio via HDMI / mDP. [Description]The Audio over HDMI just stops/breaks under some circumstances: 1. Starting some games in fullscreen will instantly break audio over HDMI / mDP. Window Mode works just fine.2. Using Kodi in Fullscreen when switchin between different refresh rates (24p, 50p, 60p). It can happen after some videos or even after just one video. There is no error or anything reported back to me. After this issue happend the software will hang / stutter and freezes when closed down.Some games work just fine for hours without any issues. I've got no idea why that is. When starting the Game "Faster than Light" in fullscreen sound breaks 100% of all times.Playing some old backups of my GameCube games with Dolphin emulator and DirectX as Renderer will also lead 100% to this issue. The Games "Kerbal Space Program" and "Dead Space 1" worked always without any issues.  [Hardware]Its

  • Issue#82101: Intel Driver Update Utility Installation Issue

    Hello, I'm trying to install the Driver Update Utility on my system running windows XP, but is encountering an error in the installation process. I've attached the log files and the error screen shot. Can anyone please tell me what this error implies? Thanks.

  • Issue#112551: Intel HD 5500 Falout 4 issue

    Hi Intel,  Couple of questions.1. When do you estimate to have released an updated driver to cater for the Intel HD Fallout 4 graphics problems?2. I have seen that you have released a beta version you recomend but I cannot find any beta that suits my computer: Computer specs: Lenovo Yoga Pro 3Windows 10, 64 bitIntel® Core™ i7-5500U Processor (4M Cache, up to 3.00 GHz)Thank you for your help !

  • Issue#160314: Intel - NUC 6i5SYH hardware issue causes reboot loop

    Last night I ran into a hardware issue that makes my brand new 6i5SYH NUC unusable. Please, advise!  The full story.  Preamble: I got new Skylake NUC in the end of January. BIOS version was 0028. I put inside 2 x 8GB Kingston HyperX Impact DDR4 2133 MHz, and Samsung EVO 850 M.2 500GB. I installed Windows 10 Pro 64bit, but changed group policy not to install updates w/o my review. Then I updated BIOS to 0033. And everything worked well for ~3 weeks. The only thing I could complain, that monitor didn't wake from sleep (on DP), so I had to disable sleep mode completely.   Problem: Yesterday I noticed that WiFi on NUC cannot connect to the Internet, although all other laptops, tablets and phones in house could. Then NUC unexpectedly rebooted. Then, right from logon screen rebooted again, and entered the endless reboot loop. Every couple of reboots it displayed recovery screen, so I was able to try all recovery procedures MS offers. Nothing helped. The biggest

  • Issue#166378: Intel 530 MASSIVE write amplification issue

     "Just a week back it was just 4x but today ... It's >5x! I've just used it for 8 months..."

  • Issue#166714: found 2 issue with my hp 240g3 laptop. 1: Bluetooth 2:Intel (R) 8 series xHCI HC - 9C31 driver

    I am having 2 problem 1: bluetooth- generic & microsoft bluetooth enumerator is installed but actual driver is not found; 2: Intel (R) 8 series xHCI HC - 9C31 driver is missing in DM. how to install the software. my system info: os- win 7 ultimate, sp1 64 bit 

  • Issue#169743: Intel - Queue issue about XL710

    Hi, I met some issues with XL710 NIC on FreeBSD10.1.The NIC is a dual-port 40G card with the latest NVM image. CPU is 2690 V2 with hyperthreading to 40 logical cores.Part number as XL710-QDA2 932587.Firmware info:  f5.0 a1.5 n05.02 e80002285Driver info: 1.4.8. Issue1: Within 20 queues only 16 of them are receiving packets (que0 - que15),Que16-que19 are generating interrupt but no packet available, status/error register value are all 0. AN# sysctl dev.ixl.2 | grep rx_packetdev.ixl.2.pf.que0.rx_packets: 8805610dev.ixl.2.pf.que1.rx_packets: 9348787dev.ixl.2.pf.que2.rx_packets: 8505388dev.ixl.2.pf.que3.rx_packets: 9928934dev.ixl.2.pf.que4.rx_packets: 3879181dev.ixl.2.pf.que5.rx_packets: 5579101dev.ixl.2.pf.que6.rx_packets: 4322241dev.ixl.2.pf.que7.rx_packets: 5788389dev.ixl.2.pf.que8.rx_packets: 5575891dev.ixl.2.pf.que9.rx_packets: 3743182dev.ixl.2.pf.que10.rx_packets: 4127868dev.ixl.2.pf.que11.rx_packets: 3878214dev.ixl.2.pf.que12.rx_packets: 4013070dev.ixl.2.pf.que13.

  • Issue#175443: Intel Haswell core i5 4690k overclock issue

     "Hello everyone. Iv'e been trying to overclock my 4690k for the first time and Iv'e run..."

  • Issue#196094: Intel - Windows 10 v1115 Update Issue

    Hello: I'm really hoping that somebody can help me figure out why the update won't allow me to pick another volume to save the file to. It states that there isn't enough space (it needs 11.8 GB). However, when I select an external HDD and hit Refresh it tells me that I need another 8.99 GB free on C. I also tried saving to the microSD to no avail. Odder yet is that when I go to the Programs Control Panel it states that there is a total of only 1.11 GB of programs installed, and I haven't even had the opportunity to save any files internally yet so how would I even be able to delete an additional 8.99 GB (C says that 8.91 GB is free)? The only things on this PC right now are: iTunes (media is on an external HDD), Evernote, Chrome, Norton, VeraCrypt, Tresorit, and iCloud. Any ideas would be greatly appreciated. Please HELP. Thanks! Model: STK1AW32SCBIOS: 0019Windows 10 v. 1511, 10586

  • Issue#209943: Intel - Windows 10 Graphics Driver Install issue

    So Ive been experiencing the, what seems to be common, graphics driver crashing at random intervals on my Windows 10 Lenovo Flex 2-15 intel i5 4210u hd4400 Laptop.I'm using the default Windows 10 driver (Driver Version: 10.18.15.4279). I thought maybe I would try to go back to the Lenovo driver but I get an error saying that its not compatible ??? Do I need to uninstall Driver Version: 10.18.15.4279 before installing Lenovo's? If I do revert what will stop Windows from auto updating?Thank you.

  • Issue#216738: Intel Baytrail-D J1900 Issue

      Dear Sir:  This is vincent from Biostar and we have built-in dual LVDS output connector on our Baytrail-D J1900 M/B(The model name is EIBD-SGA)     LVDS 1 output is based on eDP bus and the controller is Realtek RTL2136(it is eDP to LVDS Transmitter).The LCD size is 15” LCD panel and the maximum resolution is 1024x768       LVDS 2 output is based on DP bus and the controller is Chrontel CH7511B(it is DP to LVDS Transmitter). The LCD size is 9.7” LCD panel and the maximum resolution is 1024x768(Our customer side want to adjust the 1024x768 resolution to 800x600 resolution under the control panel (but he could not found out the 800x600 resolution under the control panel)        Could you please let me know if the Intel corporation could let we have another Graphic driver for our request     Thank a lot   Thanks and Best Regards,  2016/03/03     Vincent lu | Product M

  • Issue#228916: Intel NUC 6i5SYK Video Issue

    I have an NUC 6i5SYK---------------------------------------------6mg Hyper X DDR4Samsung 950 Pro M.2 SSDWindows10 installed from retail thumb drive I installed ram and SSD, then plugged in unit to install Windows10.  When I turned on the NUC, my monitor was full of red lines and static.  I was able to get to the bios and boot from the USB and installed Windows10, hoping that the Windows10 would have drivers that might have clear up the video issue.  It did not.  I uninstalled the ram and SSD and then reinstalled them -- no change.  During this process, once or twice for several seconds, the screen was normal without the static.  One thing I did notice is that there is a black cable inside the NUC that does not appear to be attached on the top end.  I don't think this is the problem, though, because I did get a good picture for several seconds with it not being attached.  At one point on my monitor, an error message came up that said somethin

  • Issue#235214: Intel - 6700k possible issue with HDMI

    Hello all...   I will appreciate any help regarding to this problem. I have an Asus Z170 Deluxe and an intel 6700k processor.  After 1-2 minutes in the BIOS my hdmi signal to the monitor turns off.In my monitor it says "no signal" and turns into sleep mode (the monitor). I tried this without the graphics card installed.I have tried the same cable and anothers to my other pc and wotks fine with HDMI.  With the Displayport output i have signal on monitor and wotks fine. The problem is with HDMI.Please, i would like your help if it is a hardware problem or it can be solved with an upgrade.  Like i said above, i will appreciate any help. Thanks in advance !

  • Issue#254879: Hardware - Intel Skylake vCore fluctuation - mobo issue?

    Hi folks, I'm administering a new system that's showing intermittent stability issues. The specs are quite basic: i6-6500GA-Z170-HD38GB DDR4 (Kingston) in dual channel config240GB Sandisk Ultra II SSDAsus GTX960 Strix w. 4GB VRAMAntec Truepower Classic Gold 650W PSU I originally thought it might be a software or overtemp issue, ruled out the first and did some system monitoring for the second. So, that's how I found out that vCore is fluctuating across about a 0.5V range from about 0.59V up to about 1.1V. Just wanted some confirmation on my thoughts that this is well out of the normal band in which case there's probably (definitely) something wrong with the voltage regulation on the mobo. The range seems excessive and the frequency of the oscillation is wild - screen shot of the monitoring below: Thoughts? Attached Images  

  • Issue#261277: [PC] AC Syndicate Intel integrated graphic issue not fixed after patch 1.4

    Hi, I feel very frustrated when the issue with dedicated graphic has not been fixed after patch 1.4. This issue is not even listed in the sticky thread "AC Syndicate Known Issues". The game still only recognizes the Intel integrated graphic, not the dedicated one (NVIDIA, AMD). This problem has been existing since game launch, a lot of PC gamers have experienced it but NO ONE knows any proper way to fix it. The supporting team also seems to give up, leaving a number of PC gamers suffer from undesirable fps :nonchalance:

  • Issue#265193: Intel issue

    How come when i pick up any intel (phone calls e.t.c) the intel plays but in my options menu it says i have unwatched intel when ive just heard it ? Getting on my nerves having to go through the intel menus to get rid of the unwatched intel message. If this is going to happen why play it when i pick it up ?? Playing on PS4.

  • Issue#271835: connection issue with hdmi and graphics card( intel hd 4600) with my samsung tv (ju6070)

    hi guys  i have intel 4600 hd and i have problems to connecte it with my tv with the hdmi cable i have update all drivers but it sttil no signal on tv please help

  • Issue#272375: Intel - My board DZ68BC no enciende. Presenta una luz roja PME# Led y una luz verde Standby. No quie

    Hola amigos,Necesito ayuda con mi board DZ68BC. Resulta que estaba encendida y de repente se apagó, luego esto nunca a querido encender. Lo único que hace es encender una luz roja y una verde. La roja según la leyenda del board es PME# Led. La verde es Stangby. Necesito ayuda urgente por favor...

  • Issue#278725: Intel - Did updating the BIOS to 0036 fix anyone's looping WHEA issue?

    I'm guessing that it didn't. Still curious to hear from other members.To be honest, I believe that when your NUC is at the point that it starts exhibiting the endless WHEA loop, your NUC is already damaged beyond repair.It's just a personal theory of course, please prove me wrong!!

  • Issue#291883: How do I get a response from Intel for a AC-7265 issue?

    I opened this thread last week and no one has responded. I even PM'd aleki_intel about it and nothing. I see other issue being acknowledged by Intel and other users much quicker than my thread last week. I've provided enough info for it to at least be looked at by Intel.  AC-7265 Loses 3/4th's of it speed coming out of Sleep mode

  • Issue#309190: Asus - Issue with enabling Intel VT

    Hi, I have a small question. When ever I enable Intel VT, the system goes into BIOS loop. The system sometimes reboots correctly. Everything is per now stock, and not clocked in any way. So the question is, is there more to just enabling the single option for VT or is there something I have forgotten? Is there a boot log or something to try and figure out what is triggering the "entering setup" all the time on post? Motherboard : Extreme V rampage Bios : 1801 CPU : 5960x RAM : HyperX Fury 2666MHz 32GB (4x8GB) Any thoughts?

  • Issue#322866: Lenovo - Yoga 900 Intel Driver Issue - Windows 10 Maps

     According to Intel, the Yoga 900 uses a customized computer manufacturer video driver for the Intel HD 520 graphics chipset.  Intel's standard driver (15.40.14.64.3452 released 12/22/2015) appears to address an issue I am experiencing with Microsoft's Windows 10 Map application as well as a map-based application I personally am developing that relies upon the same map control that their map application uses.  The current Lenovo driver (20.19.15.4326) is dated 11/18/2015 so I am fairly confident it doesn't have the 'fix' reported in Intel's 12/22/2015 release notes. Can Intel's HD 520 driver be used with the Yoga 900?   I can uninstall the Lenovo driver and then install the Intel driver but don't want to risk messing something up if it won't work. Thanks, John  

  • Issue#325187: Intel - Data encryption issue on NUC

    I bought a NUC5i5RYH in Jingdong mall several days ago, the product page: http://item.jd.com/1514183.html.And added following components:Crucial LPDDR3 1600 8G memoryKingshare E330 series 120g sata3 SSDSeagate 2T 2.5 inch SATA laptop hard drive Installed Ubuntu server 14.04.4.  When I did whole disk encryption, there was a serious issue occurs! The encrypted data is different from source data after decryption!  Here is my step:1.Install TrueCrypt 7.1a console x64 version.2.Use TrueCrypt create the hole SATA disk as encrypted disk, that is /dev/sdb. Encryption algorithm: AES, Hash algorithm: RIPEMD-160, file system: EXT4.3.Use TrueCrypt mount /dev/sdb as /media/test4.Mount portable disk as /media/src5.Execute this command to copy data: cp -r /media/src/* /media/test6.Execute this command to compare source data with copied data: diff -r /media/src /media/test.  In step 6, I found that many big files are different. The files are larger than 300MB commonly. Sm

  • Issue#326649: Intel - NUC6i5SYK HDMI DTS/DD5.1 Audio Issue Window 10

    Hi, I have just receive my new NUC6i5SYK and have installed Windows 10 Home OEMI have updated the BIOS to latest version 0039Memory - HyperX Impact 8 GB 2133 MHz DDR4 SODIMM Memory Kit (2 x 4 GB)SSD - Samsung 120GB 850 EVO M.2 SATA SSDHad a few problems in setup, mainly with 5ghz wifi not working but the bios update seems to have cured this for now. At fist I could get no sound at all but after some searching, discovered I could get sound onlywith the resolution set to 1920 x1080. So I can get normal sound over HDMI but try asI might, I cannot get DTS or DD5.1 over pass through.I should also be able to get DTS-MA etc but this doesn't work either.Using Kodi as the player Not very happy having just spend best part of £500 on the setup. Any ideas what I can do?

  • Issue#340527: PS4 [Game Advance Issue] Chelsea Intel Collectible (JTF Phone Recording 3)

    I am having an Issue advancing my Game-play regarding the Chelsea Intel collectibles. I have found and collected all Chelsea items except for the JTF 3 phone recording (missing Person) located in in the allye between W 24th and W 23rd St, and 8th and 7th Ave. When i get to the recording location, I can see the phone sitting on the box on the left side of the alley but the uncollected item will not trigger on the map or allow my character to interact or pick up the recording. I tried multiple times, including logging out and hard device reset. Without this recording I am unable to trigger the "unknown signal" thanks, John